Menu

Ibiza - do Ibizy

Ukazát filtry

Ibiza

  • Obecné informace

    Úřední jazyk: španělština
    Časové pásmo: UTC+2 (léto), UTC+1 (zima)
    Měna: Euro (EUR)

  • Hippies tu byli první

    Do druhé poloviny 20. století byla Ibiza panenským ostrovem. To se změnilo díky umělcům a hippies, kteří se houfně sjížděli na ostrov v 60. a 70. letech. V Es Cana se dodnes ve středy koná Hippi Market. 

  • Sa Caleta

    V 7. stolení př. n. l. na Ibize sídlili Féničané, kteří se zde zastavovali během svých mořských obchodních cest na západ. Dnes je na místě jejich osídlení archeologické naleziště. 

  • Ostrov na konci světa

    Několik set metrů na jihozápad od břehu se nachází Es Vedrà, malinký ostrůvek, který podle Nostradama jako jediný přežije konec světa. Žijí na něm pouze divoké kozy. 

Co si nesmíte nechat ujít na Ibize?

Ostrov dvou tváří – během sezóny hlavní párty město Evropy, které žije klubovou hudbou, od října oáza klidu s písčitými plážemi, krásnými výhledy na moře a nejchutnějším ovocem. Na Ibize si každý najde něco pro sebe.

Tanec vám jako pohyb nestačí? Vydejte se na výpravu do některé z okolních jeskyní, například u Sant Miguel se nachází Cova de Can Marca. Na stěnách jsou červené tečky – ty zde malovali pašeráci a značili si tak cestu k východu.

Ibiza to je zábava a dokonalé pláže. Pláže jsou velice malebné a většinou se nacházejí v krásných zálivech, takže poskytují pocit bezpečí a soukromí. Po celou sezónu je teplota vody vysoká a je zde slunečné počasí. Opalování ale pro každého může být po určitém čase nudné, proto se v okolí pláží nacházejí půjčovny vybavení pro vodní sporty a školy potápění. 

Pokud jste zde během sezóny a přejete si na chvíli odpočinout od shonu, vydejte se do přírodní rezervace v okolí Sant Josep de Sa Talaia. Na promoklých půdách San Salines žije skoro 200 druhů ptáků. Brodí v plytkých mořských tůních, které jsou od sebe odděleny přírodními hrázemi. Zde se také získává mořská sůl. Jedná se o jediné takto zajímavé přírodní prostředí na ostrově. Od roku 1999 je ostrov díky své vysoké biodiverzitě zapsán na seznam světového dědictví UNESCO.

Kde na Ibize vyrazit na večírek? Od května do září se Ibiza díky dýdžejům promění v jednu velikou diskotéku. Elektronická hudba zní ze všech zábavních podniků a vybízí k tanci dav na ulicích. Nejoblíbenější diskotéky se nacházejí v okolí historického centra, kolem přístavu a na protilehlé straně ostrova, v 18 km vzdáleném San Antoni de Portmany. Po skončení sezóny je většina diskoték zavřená, stále funguje například Pacha nedaleko přístavu.

Rozhodně zajděte do kultovního klubu na ostrově – Cafe del Mar, který byl otevřen v San Antonio v roce 1978. Každý večer se zde koná totéž nezapomenutelné představení – západ slunce. Tehdy se klub zcela zaplní a z reproduktorů se ozývá chilloutová hudba.

✔️ Existují na eSky.cz nějaké speciální nabídky letenek do Ibizy?

Cestovní nabídky za nízké ceny se pravidelně objevují na eSky.cz. Sledujte nás a nechte se inspirovat!

✔️ Při rezervaci letenek do Ibizy se mohu postarat o pojištění?

Na eSky.cz si při rezervaci letenek můžete také zakoupit různé druhy pojištění, podle Vašich potřeb. Díky tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Pokud si objednám letenky do Ibizy, mohu si také rezervovat ubytování na místě?

Na eSky.cz nabízíme vyhledávač ubytování, díky kterému se můžete starat o své ubytování v místě, kam cestujete, ještě před cestou. Ubytování je možné rezervovat nezávisle na letence nebo jako součást balíčku Let+ Hotel.

✔️ Které letecké společnosti nabízejí letenky do Ibizy?

Na eSky.cz zajišťujeme, aby nabídka letů do Ibizy zahrnovala nejen nízkonákladové letecké společnosti, ale i ty, které se specializují na vysoký standard.

Užitečné informace o letištích v Ibize

Hledáte hotel? Prohlédněte si nejlepší hotely v Ibize

Najít ubytování v Ibize