Menu

Košice - do Košic

Ukazát filtry

Košice

  • Obecné informace

    Úřední jazyk: slovenština
    Časové pásmo: UTC+2 (léto), UTC+1 (zima)
    Měna: Euro (EUR)

  • Koncert fontány a stromu

    Nedaleko věže sv. Urbana a Národního divadla se již více než 20 let koná jedinečné představení. Veliká fontána chrlí proudy vody do rytmu hudby. Večer vše doprovází světelná show. Překvapivé je, že fontánu doprovází kovový strom. Na něm visí 22 kovových zvonů, které vyzvánění melodii, na kterou fontána „tančí“.

  • Gastronomické tradice

    K pobytu v Košicích nedomyslitelně patří dobrá kuchyně. Jedinečná jídla, ve kterých cítíme jižní slunce, rozhodně musíme doplnit místním tokajským vínem. Část proslulé vinařské oblasti Tokaj se nachází v okolí Košic, proto je zde nejlepší místo, kde si tento nápoj dopřát. Z místní kuchyně bychom pak měli vyzkoušet halušky nebo strapačky.

  • Pozor na jazyk!

    Ještě před sto lety se na ulicích města mluvilo především v maďarštině. Dnes zde nepochybně kraluje slovenština, která se ale liší od té, kterou mluví obyvatelé Bratislavy. Slovenština má tři základní skupiny a zde se používá dialekt východoslovenský, který se podobá polštině.

Levné lety z Prahy do Košic

Věděli jste, že z Prahy do Košic se dá i letět? Pokud ne, máme pro vás dobrou zprávu: můžete si ušetřit dlouhou a únavnou cestu vlakem, autobusem nebo autem. Místo toho si do druhého největšího města Slovenska můžete pohodlně zaletět. Z Prahy tu budete za pouhou hodinku a půl. Létají sem ČSA i Smartwings a ceny začínají už na patnácti set korunách za zpáteční let zakoupený s dostatečným předstihem. Sledujte pravidělně nabídky akčních letenek do Košic na eSky.cz a vydejte se sem za památkami, ale i za přírodou, jídlem a odpočinkem. Dopřejte si city break u našich sousedů nebo dovolenou spojenou s poznáváním krás jihovýchodního Slovenska a jeho okolí.

Jak dojet z letiště v Košicích do centra

Košice mají druhé největší letiště na Slovensku. Nachází se jen několik kilometrů od centra města. Na letiště v současné době létají společnosti ČSA a Smartwings (z České republiky), z jiných destinací pak Wizz Air, Austrian, Cyprus Airways, Eurowings a LOT. Do centra Košic a také na hlavní nádraží vás z letiště doveze autobusová linka č. 23. Z letiště odjíždí každých 30 až 60 minut a cesta do centra trvá cca 20 minut. Jízdenka stojí 0,60 EUR. Kupte si ji v automatu na zastávce, protože v autobuse se prodává pouze 60minutová jízdenka, kterou pravděpodobně nevyužijete. Pokud zůstáváte v Košicích několik dní, pravděpodobně vám přijde vhod jízdenka za 3,20 EUR. Z letiště jezdí také vozy oficiální taxislužby za fixní cenu 10 EUR. Ve městě funguje Uber, který je pravděpodobně ještě levnější.

Co navštívit v Košicích

Košice se pyšní krásným historickým centrem, o které město opravdu dbá. Nejvíce pamětihodností se nachází na ulici Hlavná, která je také tím pravým místem na oběd nebo odpolední kávu a zákusek. Dominantou města je gotický dóm sv. Alžběty. Hned vedle něj se tyčí vysoký kostel sv. Michala ze 14. století. Na Hlavném náměstí najdete také Urbanovu věž, která byla původně zvonicí dómu. Nyní se v ní nachází Muzeum voskových figurín představující osobnosti z historie města. V Košicích jsou i další zajímavá muzea, jako třeba Slovenské technické muzem s planetáriem, Muzeum letectva v areálu letiště, Mikulášova věznice a Katův byt a další.

Košice hrály důležitou roli v uherských dějinách. Díky tomu zde poznáte památky z doby nadvlády Maďarů, jako je například památník uherského šlechtice Františka II. Rákociho v komplexu Mikulášovy věznice. V Košicích můžete také navštívit Romské divadlo Romathan, které je unikátem nejen ve střední Evropě.

Díky levným letům do Košic se i dobře najíte! Ano, čtete dobře. V Košicích mají totiž spoustu skvělých míst na oběd, večerní pivo, brunch... na cokoli jen máte chuť. Mezi místa, která byste podle místních neměli vynechat, patří Dobre Bistro na Garbiarské ulici. Tento stylový podnik se zaměřuje na středoevropskou a mezinárodní kuchyni a zároveň si zakládá na tom, že se u nich dobře nají opravdu každý. Ať se vaše požadavky týkají veganského jídla nebo jakékoli jiné diety, v Dobrém Bistru si s vámi poradí. Kromě toho je jídlo servírováno opravdu stylově a lahodí tak nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Na snídani nebo odpolední kávu a zákusek si můžete zajít do elegantní Slavie, která se pyšní několika prestižními oceněními. Dobrú chuť!

Co vidět v okolí Košic

Spišský hrad je jedním z největších hradních komplexů ve střední Evropě. je zapsán na Seznamu UNESCO a jeho návštěva je také díky dechberoucímu výhledu na okolní přírodu opravdu nezapomenutelná.

Košice jsou položeny kousek od maďarských a ukrajinských hranic. Daleko to odtud není ani do jižního Polska. A od Rumunska vás dělí necelé tři hodiny jízdy autem. Není to užasné? Využijte toho a poznejte něco i z okolních zemí. Pouhých 87 km od Košic směrem na jih leží maďarské město Miskolc. Třetí největší město Maďarska se pyšní unikátními jeskynními lázněmi s termální vodou pohybující se mezi 29 a 35 stupni Celsia. V okolí Miskolce se můžete projet historickou úzkokolejkou, a navštívit místní památky v čele s hradem s tajemným názvem Diósgyőr. Pokud si budete chtít výlet prodloužit, zajeďte si romantického Egeru, který je proslulý především skvělým vínem a kulturou s ním spojenou. Tak co, nezdají se vám vaše letenky do Košic výhodnější než kdykoli dříve?

Zajet si odtud můžete i do ukrajinského Užhorodu, který byl před sto lety součástí tehdejšího Československa. A co tu je k vidění? Určitě Užhorodský hrad ze 13. století, Skanzen lidové architektury, nejdelší lipová alej v Evropě (vybudovaná za Československa) a památky spojené s dobou československé Zakarpatské Ukrajiny: socha Švejka, pomník T. G. Masaryka a v neposlední řadě Masarykovo náměstí. Láká také okolní příroda, které vládne řeka Už v podhůří kouzelných Karpat.

Jak najít levné letenky

Hledáte levné letenky do Košic? Tak to jste tu správně. Společnost eSky.cz je totiž na letenky expert. Letenky se obvykle vyplatí hledat s předstihem. Do evropských destinací nejlepší ceny ulovíte nejčastěji 3-4 měsíce před plánovaným odletem. V zimních měsících bývá tato doba kratší, na sezónu (červenec, srpen) o něco delší. To znamená, že pokud chcete letět v červenci, je dobré začít sledovat akce již např. v únoru. Někdy je to ale naopak: deal seženete úplně na poslední chvíli a letíte klidně už následující den. Při hledání letenek platí pravidlo, že čím flexibilnější jste, tím větší šanci na nalezení letenek za skvělou cenu máte.

A jak vám při hledání letenek z Prahy do Košic může pomoci eSky.cz? Náhlédněte do naší záložky Akční letenky, kde jak název napovídá, máme přichystané letenky za ty nejlepší ceny. Doporučujeme se také podívat do záložky Let+Hotel, kde můžete na jednom místě vybírat ze spousty nabídek balíčků letů i s ubytováním. V nabídce máme samozřejmě jak elegatní a pohodlné hotely, tak i apartmány, byty a cenově příznivé hostely. Stejně tak v databázi najdete lety nízkonákladovek i tradičních leteckých společností.

Jak se připravit na let

Nemáte s létáním velké zkušenosti? Nevadí! Jsme tu od toho, abychom vám poradili. Po zaplacení letenek do Košic vám přijde na e-mail potvrzení. Pro každý případ si znovu zkontrolujte, zda všechno sedí. Pokud ano, ničím se nestresujte a těšte se na cestu! Dva nebo tři dny před odletem obdržíte e-mail s odkazem na online odbavení. Klikněte na příslušný odkaz a odbavte se. To vám ušetří jak čas na letišti, tak u některých společností i peníze, protože zejména nízkonákladovky check-in na letišti zploplatnily. Obvykle jde pouze o vyplnění několika údajů a vytisknutí si palubního lístku, případně jeho stažení do aplikace letecké společnosti.

Pozornost věnujte také balení. Nezapomeňte, že v příručním zavazadle se nesmí nacházet tekutiny o objemu větším než 100 ml. Ujistěte se, že všechna vaše kosmetika je v lahvičkách o max. objemu 100 ml a takových lahviček vezete nejvíce deset. Jiné tekutiny a jakékoli ostré předměty musíte umístit do odbaveného zavazadla. Na letiště se dostavte alespoň 2 hodiny před plánovaným odletem.

✔️ Existují na eSky.cz nějaké speciální nabídky letenek do Košic?

Cestovní nabídky za nízké ceny se pravidelně objevují na eSky.cz. Sledujte nás a nechte se inspirovat!

✔️ Při rezervaci letenek do Košic se mohu postarat o pojištění?

Na eSky.cz si při rezervaci letenek můžete také zakoupit různé druhy pojištění, podle Vašich potřeb. Díky tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Pokud si objednám letenky do Košic, mohu si také rezervovat ubytování na místě?

Na eSky.cz nabízíme vyhledávač ubytování, díky kterému se můžete starat o své ubytování v místě, kam cestujete, ještě před cestou. Ubytování je možné rezervovat nezávisle na letence nebo jako součást balíčku Let+ Hotel.

✔️ Které letecké společnosti nabízejí letenky do Košic?

Na eSky.cz zajišťujeme, aby nabídka letů do Košic zahrnovala nejen nízkonákladové letecké společnosti, ale i ty, které se specializují na vysoký standard.

Užitečné informace o letištích v Košicích

Oblíbené aerolinie na trase z do Košic

Hledáte hotel? Prohlédněte si nejlepší hotely v Košicích

Najít ubytování v Košicích