Menu

Trapani - do Trapani

Trapani

Akční lety do Trapani

Chtěli byste strávit dovolenou na kouzelné Sicílii, kde je teplo a slunečno po celý rok a kde žijí přátelští a veselí lidé, kteří vědí, čemu se říká la dolce vita? Pojeďte si užít pár dní po sicilsku! Procházejte se a nikam nespěchejte, vracejte se do útulných restaurací, kde si personál hýčká každého hosta a každé jídlo je připravováno z čerstvých lokálních surovin a chutná naprosto božsky. S levnými letenkami do Trapani si tu užijte několikadenní siestu za skvělou cenu! Koupání, nákupy v maličkých obchůdcích, skvělé jídlo a víno a starověká architektura... to a ještě mnohem více na vás čeká, pokud si už teď zamluvíte letenky do Trapani!

City break nebo dovolená v Trapani?

S akčními letenkami do Trapani se sem můžete vydat jak na víkendový city break, tak tu třeba začít delší sicilskou dovolenou. Lety z Prahy do Trapani jsou dostupné za rozumnou ceny, takže tato kouzelná část Itálie by se měla na vašem bucket listu určitě objevit. Odlety z Prahy do Trapani nabízí Ryanair každé úterý a sobotu. Zpátky lze letět v ty samé dny. Je tedy možné si tady užít prodloužený víkend (sobota-úterý) nebo klidně celý týden či pořádnou dvoutýdenní dovolenou. Čemu dáte přednost vy? Během tří dnů se dá zvládnout prohlídka města, koupání na kouzelné pláži Bonagia a krátký výlet mimo městečko, například do starobylého Erice. Při týdenní dovolené už toho zvládnete více: nedalekou Marsalu, hodinku a půl vzdálené Palermo i koupání na San Vito Lo Copo. Vytřískejte z levných letů do Trapani maximum!

Co navštívit v Trapani

Sedmdesátitisícové přímořské městečko je ideální destinací k několikadennímu odpočinku s poznáváním a koupáním. Můžete si projít starobylé centrum města, pozorovat západ slunce s výhledem na věž Ligny, odpočívat na pláži Bonagia nebo navštívit solné muzeum, kde se dozvíte, jak se tu po staletí získávala sůl z moře. Pokud chcete poznat i jiná místa Sicílie (což vřele doporučujeme), vydejte se dále po pobřeží a navštivte města jako Marsala, Palermo a Cefalù. Na východním břehu ostrova pak stojí za poznání krásná Katánie a romantické Syrakusy.

Jak se dostat z letiště v Trapani

Městečko Trapani je od letiště vzdáleno 18 km. Do centra města (přístavu) se můžete dostat autobusem, který staví také v městečku Paceco. Cesta trvá cca 40 minut. Lístek stojí €2.70 a koupíte ho při nástupu do autobusu.

Z letiště se dostanete autobusem i do Marsaly a Palerma. Do Marsaly dojedete za 30 minut, do Palerma cca za hodinu a 45 minut. Autobus v obou směrech jezdí 5-7x denně. Jízdenky koupíte u řidiče.

Na letišti jsou také minibusy (kolektivní taxi), které jezdí do výše zmíněných měst a také do San Vito Lo Copo a Castellammare del Golfo. Ceny jsou vyšší než za jízdenky na autobus. Místo si lze zamluvit přes stránky letiště.

Jak koupit nejlevnější letenky do Trapani

Jak na nejlevnější letenky do Trapani? Jednoduše e eSky! Na eSky najdete letenky do Trapani za atraktivní ceny, a to především od nízkonákladových společností. Pokud chcete najít lety za ty nejlepší ceny, nahlédněte do záložky „Akční letenky“. Tam najdete výběr letů za ty nejlepší ceny z nejbližších letišť. Při hledání letů se nebojte experimentovat: leťte z Vídně místo z Prahy, leťte s přestupem, spojte návštěvu dvou měst v jeden výlet. Nezapomeňte si ale vždy ověřit cenu takové varianty, abyste opravdu ušetřili.

Na víkendové city breaky nebo dovolenou za hubičku máme několik způsobů. Podívejte se do naší záložky „Let + Hotel“, ve které si můžete během několika kliknutí vyhledat balíčky levných letenek v kombinaci s ubytováním v Trapani i jiných zajímavých destinacích. A proč se vyplatí rezervovat letenky a hotel pomocí vyhledávače na eSky.cz? To je jednoduché! Máme přístup k informacím o letech od více než 950 aerolinek a k tomu 1.3 milionu pokojů/apartmánů po celém světě. Při rezervaci s námi můžete ušetřit až 30 % z ceny, kterou byste zaplatili při objednávce letenky a pokoje na dvou různých portálech. U nás také všechno zařídíte během několika kliknutí a za několik málo minut. Ušetříte tedy čas i peníze, což každému cestovateli přijde vhod.

Ceny letenek ovlivňují rozličné faktory. Mezi ty nejvýznamnější patří je oblíbenost trasy v daném termínu, s čímž je spojená i obsazenost letu ve chvíli nákupu letenky. Proto bývá těžší najít levné letenky do Trapani na dobu letních prázdnin či na dny, které se pokrývají se svátky u nás a v Itálii. Co takhle letět před nebo po svátcích a mimo letní prázdniny? Šance na sehnání letenek do Itálie za akční cenu se tak mnohonásobně zvýší. Nazapomeňte také na to, že během července a srpna jsou tu teploty opravdu vysoké a ubytovací zařízení jsou naplněna k prasknutí (a ceny vyšponované do nebeských výšin). Pokud jedete za památkami, nebojte se jet v zimních měsících, kdy se teploty pohybují kolem 12 stupňů. Jestli se přece jen chcete ohřát, případně vykoupat, jaro a podzim jsou stále ideální.

Cena se dále odvíjí od toho, v jaký den chcete letět. Nejvíce výletníků létá na víkend (pátek odpoledne-neděle večer) nebo na počátku pracovního týdne. Pokud tedy můžete, naplánujte si cestu např. od úterý do soboty. Spíše tak získáte lepší cenu než ti, kteří letí na víkend. Ceny ubytování také bývají o něco nižší uprostřed týdne.

Lety z Prahy do Trapani

Lety z Prahy do Trapani za skvělé ceny nabízí nízkonákladová společnost Ryanair. Lety začínají na několika stokorunách za let mimo sezónu. V létě, kdy je poptávka vyšší, se mohou vyšplhat až na 6000 Kč za osobu. Chcete se vyhnout vysokým cenám? Vybírejte lety během týdne, mimo sezónu a svátky, pořiďte letenky s dostatečným předstihem a sledujte pravidelně naši záložku „Akční letenky“, kde se dozvítevše o aktuálních akcích a levných letech. Zaregistrujte se k odběru našeho newsletteru a nic vám neuteče.

Z Trapani se můžete vydat nízkonákladovkami do dalších italských měst a udělat si tak dva výlety v jednom. Přímé lety jsou dostupné do Říma, Milána, Pantellerie a Turína. Tato italská dovolená bude stát za to!

Let do Trapani: jak se připravit

Pokud už máte své levné letenky do Trapani, nezapomeňte ještě na několik věcí před odletem. Zaprvé, je třeba myslet na to, že se před cestou každý cestující musí odbavit. Většina leteckých společností umožňuje odbavení online, a to max. 72 hodin a min. 45 minut před odletem. U některých aerolinek se stačí odbavit až na letišti, např. u odbavovacího kiosku.

Pokud letíte pouze s příručním zavazadlem, odbavení online vám ušetří čas strávený ve frontě na letišti. Aerolinky obvykle zasílají e-mail s připomenutím, že odbavení online je už otevřené. U některých leteckých společností je odbavení online přímo nutností, protože odbavení na letišti vás bude stát několik stokorun.

Příruční zavazadla, obvykle jedno malé a jedno větší, jsou povolena u většiny leteckých společností. Některé nízkonákladovky větší příruční zavazadlo zpoplatnily, takže poplatku za zavazadlo bude těžké se vyhnout.

Při balení pamatujte na to, že ve vašem příručním zavazadle můžete převážet jen omezené množství tekutin (a tedy i kosmetiky). Povolená jsou balení o maximálním objemu 100 ml. Takových lahviček, krémů či zubních past s vámi může letět max. deset, přičemž se musí vejít do uzavíratelné plastové taštičky. Pozor si dávejte také na ostré předměty (nůžtičky, nože, pilníky, vidličky), které vám také kontrola na letišti nemusí dovolit vnést do letadla. Přejeme vám příjemný let do Trapani!

✔️ Existují na eSky.cz nějaké speciální nabídky letenek do Trapani?

Cestovní nabídky za nízké ceny se pravidelně objevují na eSky.cz. Sledujte nás a nechte se inspirovat!

✔️ Při rezervaci letenek do Trapani se mohu postarat o pojištění?

Na eSky.cz si při rezervaci letenek můžete také zakoupit různé druhy pojištění, podle Vašich potřeb. Díky tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Pokud si objednám letenky do Trapani, mohu si také rezervovat ubytování na místě?

Na eSky.cz nabízíme vyhledávač ubytování, díky kterému se můžete starat o své ubytování v místě, kam cestujete, ještě před cestou. Ubytování je možné rezervovat nezávisle na letence nebo jako součást balíčku Let+ Hotel.

✔️ Které letecké společnosti nabízejí letenky do Trapani?

Na eSky.cz zajišťujeme, aby nabídka letů do Trapani zahrnovala nejen nízkonákladové letecké společnosti, ale i ty, které se specializují na vysoký standard.

Užitečné informace o letištích v Trapani

Oblíbené aerolinie na trase z do Trapani

Chtěli byste strávit dovolenou na kouzelné Sicílii, kde je teplo a slunečno po celý rok a kde žijí přátelští a veselí lidé, kteří vědí, čemu se říká la dolce vita? Pojeďte si užít pár dní po sicilsku! Procházejte se a nikam nespěchejte, vracejte se do útulných restaurací, kde si personál hýčká každého hosta a každé jídlo je připravováno z čerstvých lokálních surovin a chutná naprosto božsky. S levnými letenkami do Trapani si tu užijte několikadenní siestu za skvělou cenu! Koupání, nákupy v maličkých obchůdcích, skvělé jídlo a víno a starověká architektura... to a ještě mnohem více na vás čeká, pokud si už teď zamluvíte letenky do Trapani!

Hledáte hotel? Prohlédněte si nejlepší hotely v Trapani

Najít ubytování v Trapani