Menu

Ejlat - do Ejlatu

Ejlat

  • Obecné informace

    Úřední jazyk: hebrejština, arabština
    Časové pásmo: UTC+3 (léto), UTC+2 (zima)
    Měna: Nový izraelský šekel (ILS)

  • Kámen Eilatu

    V horách Eilatu se těží neobvyklý, zeleně modrý malachit. Kromě jiného se používá k výrobě šperků, což je jeden z nejdůležitějších suvenýrů, který si můžete s sebou přivézt z dovolené v tomto městě.

  • Červený kaňon

    Úzké praskliny mezi červeně zabarvenými skalami, kterými kde-tu pronikají proužky světla – to vypadá jako ideální místo pro romantickou procházku! A taky dobrodružnou – většina trasy vede po žebřících z lana.

  • Příliš teplo?

    Během léta nejsou teploty nad 40 °C v Eilatu ničím výjimečným. Ještě že existuje zmrzlina! Tu nejlepší, domácí, najdete v Paulina Ice Creamy. Objednejte si a zaujměte místo s působivým výhledem na přístav.

Levné lety do Ejlatu – tip na zimní cestování za teplem

Hledáte netradiční místo pro svou dovolenou? Nějakou atraktivní oblast mimo tradičních evropských destinací? Pak tedy využijte nabídky letenek do Ejlatu a vyzkoušejte, jak chutná život v Izraeli! Ale pozor, může to být opravdu horké, Ejlat totiž patří k nejteplejším místům Izraele. Není neobvyklé, pokud se v létě teploty vzduchu šplhají přes 40 °C a teplota vody dosahuje 26 °C. Naopak, během zimy je v Ejlatu velmi příjemně, kolem 20 °C. Tak nebo tak, Ejlat nabízí spoustu zážitků a v tomto významném letovisku se nudit jistě nebudete.

Ejlat – zajímavosti

Ejlat se nachází na nejjižnějším cípu Izraele, na pobřeží Rudého moře. Několikrát se o něm zmiňuje Starý zákon a město údajně bylo jednou ze zastávek Izraelitů při pochodu z egyptského zajetí. To je ovšem historie. V současnosti je Ejlat především moderním přístavem s bujarým nočním životem, který je tahákem pro řadu turistů z celého světa. Využít levné letenky do Ejlatu se opravdu vyplatí. Díky charakteristickému podnebí zde panují mírné zimy a tropická léta téměř bez dešťů. Dokonalý relax nabídnou písečnaté pláže a nezapomenutelné zážitky a setkání zase bohatá podmořská fauna a flóra.

Plavání s delfíny je největší atrakcí snad všude a jinak tomu není ani v Ejlatu. V jednom ze zálivů poblíž města se s těmito pozoruhodnými tvory můžete setkat přímo v jejich přirozeném prostředí. Pod mořskou hladinou je toho ale mnohem víc. Místní Observatory park je rájem pro všechny fanoušky podmořského života. Můžete se tu potápět, šnorchlovat nebo ze suchého místa pozorovat rozmanité druhy ryb, vodní želvy a třeba i žraloky. Z míst na souši doporučujeme návštěvu Rudého kaňonu. Také díky němu dostal Ejlat přezdívku izraelské Las Vegas. Když už absolvujete let do Ejlatu a budete trávit několik dní v této částí světa, určitě nevynechejte ani návštěvu historické Timny nebo legendární Petry.

Ejlat – cesta

Jak se dostat do Ejlatu? Po souši to z Čech dělá přes 3500 kilometrů. Jet do Izraele autem by patrně bylo z mnoha důvodů nezapomenutelným zážitkem. Ale chtělo by se vám strávit v autě více než 40 hodin a jet přes Maďarsko, Srbsko, Bulharsko, Turecko, Sýrii a Jordánsko? Taková cesta by se jistě neobešla bez komplikací (možná ještě v České republice).

Zkrátka, není nad to absolvovat Ejlat letecky. Zvlášť v dnešní době, kdy jsou akční letenky do Ejlatu tak dostupné. Stačí jen zarezervovat letenku do Izraele, v Praze nebo na jiném blízkém letišti nasednout do letadla a za pár chvil už můžete vdechovat tropický vzduch v Ejlatu. Letecká doprava není jen rychlá a pohodlná, ale taky levná. Nejlevnější letenky do Ejlatu vás vyjdou zhruba na tolik, jako večeře v dobrém podniku. Zkuste opustit svou komfortní zónu, zaleťte si za zážitky do Izraele a rovnou si tam třeba dejte i něco dobrého, nějakou místní specialitu.

Jak na levné letenky do Ejlatu?

Hledání levných letenek na internetu si vyžaduje notnou dávku trpělivosti a vědomostí. V první řadě je fajn, pokud letenky za výhodnou cenu budete hledat a rezervovat s předstihem. Shánět levné letenky online na poslední chvíli totiž bývá neekonomické. Letecké společnosti si mohou dovolit to jedno nebo dvě zbývající místečka v letadle, které letí už obden, nabídnout dráž. Pokud se ale v nabídce letenek pošťouráte i tři, čtyři nebo pět měsíců před plánovaným odletem, můžete natrefit na letenky za opravdu zajímavé ceny.

Další trik spočívá v hledání linek s odletem v tu správnou dobu. Ze statistik totiž vyplývá, že některé linky se obsazují hůř než ostatní. Platí to zejména pro ty, které odlétají během rozběhnutého pracovního týdne nebo během víkendu. Svou roli hraje také čas – odlety skoro ráno nebo pozdě v noci zkrátka nejsou mezi cestujícími v oblibě. Jestli ale budete flexibilní, dokážete si přivstat a nevadí vám cestováním nabouraný týden nebo víkend, s velikou pravděpodobností naleznete a budete moct využít ty nejvýhodnější letenky na internetu. Pamatujte, že k méně populárním dnům pro létání patří úterý, středa, ale také sobota.

Je tu ale ještě jedna věc, která výrazně ovlivňuje ceny letenek. Jestli budete hledat levné letenky do některé z vyhlášených turistických destinací během léta, pravděpodobně neuspějete. Dopit totiž v letních měsících bývá tak velký, že aerolinie nejsou nuceny tlačit cenu letenek dolů. Odlišné to ale je po hlavní sezoně. Na podzim, v zimě nebo během skorého jara ulice letovišť většinou zívají prázdnotou. Pravdou je, že ani počasí nemusí být příjemné a teplota moře jakbysmet. To ovšem není případ Ejlatu, kde i v zimě panují teploty nad 20 °C – ano, teploty moře i vzduchu. Využít nabídky levných letenek do Ejlatu mimo turistické sezony se přímo nabízí!

Odkud letět do Ejlatu?

Na území České republiky funguje celá řada mezinárodních letišť, no takřka žádné nemá ve své nabídce lety do Ejlatu. Výjimkou je letiště Václava Havla v Praze, které má letenky Praha – Ejlat v sezónní nabídce. Přímá linka funguje na podzim a během zimy (mělo by jít o období říjen – březen), většinou v pondělí a pátek. Do Ejlatu se dá létat i s přestupem (například v Tel Avivu nebo Varšavě), ovšem přímý let je přímý let.

Když budete hledat pečlivě, můžete narazit také na levné letenky do Ejlatu z Vídně. I v tomto případě se ale jedná o sezónní záležitost. Stejně je tomu i v případě letenek z Krakova do Ejlatu. Protože lety nejsou pravidelné, doporučujeme při hledání nejlevnějších letenek využít web stránku nebo aplikaci eSky. Pomůže vám zorientovat se v nabídce letenek online a ušetří vám spoustu času a peněz. eSky totiž na jednom místě shromažďuje nabídky letenek od více než 800 leteckých společností z celého světa. Stačí zadat pár základních údajů a systém během okamžiku sám vyhledá a identifikuje ty nejvýhodnější letenky na vámi preferované trase.

Web nebo aplikaci se oplatí využít i v případě, pokud plánujete delší let s několika přestupy. Řešení Virtual Interlining dokáže propojit navzájem nesouvisející letecké linky logicky tak, abyste se z bodu A do bodu B dostali co možná nejlevněji a nejrychleji, bez zbytečného čekání.

Letiště v Ejlatu

Od konce 80. let minulého století směrovali lety do Ejlatu na letiště Uvda. To bylo původně stavěno jako ryze vojenské letiště, ovšem rozhodnutím z vyšších míst se přeorientovalo na civilní leteckou dopravu a stalo se jedním z dvou mezinárodních letišť v krajině. Letiště Uvda se nachází v regionu Uvda na jihu Izraele, přibližně 60 kilometrů severně od přístavního města Ejlat. Spojení mezi letovištěm a letištěm zabezpečuje autobusová doprava. Letiště využívá celá řada low-cost leteckých společností – to ovšem platí jen do konce března 2019, protože od začátku roku je v provozu nové letiště Ramon. Celý název nového letiště, které leží necelých 18 kilometrů od Ejlatu, zní Eilat Ilan and Assaf Ramon Internationl Airport. Bylo pojmenováno po otci a synovy Ramonových, pilotech, kteří zahynuli při výkonu své služby (otec Ilan při nehodě raketoplánu Columbia, syn Assaf při leteckém výcviku).

Výhodou letiště je ranvej s délkou 3 600 metrů, díky čemu zde budou moci přistávat i ta největší dopravní letadla. Cestující jistě ocení i fakt, že vzdálenost mezi letištěm a centrem Ejlatu se oproti původní trase zkrátí o dvě třetiny. Výstavba letiště přišla na přibližně 1,7 miliardy šekelů (asi 10 miliard korun). Zatím je připraveno pojmout a odbavit asi 2,5 milionů cestujících ročně, zpočátku se ovšem omezí na vnitrostátní dopravu. Na mezinárodní režim se přejde postupně – letiště má totiž sloužit i jako povzbuzující prvek pro Evropany, kteří v zimě lítají méně než během roku. Nové letiště, levné letenky do Ejlatu a fakt, že slunce v tomto letovišti svítí 360 dní v roce, to ale můžou změnit.

✔️ Existují na eSky.cz nějaké speciální nabídky letenek do Ejlatu?

Cestovní nabídky za nízké ceny se pravidelně objevují na eSky.cz. Sledujte nás a nechte se inspirovat!

✔️ Při rezervaci letenek do Ejlatu se mohu postarat o pojištění?

Na eSky.cz si při rezervaci letenek můžete také zakoupit různé druhy pojištění, podle Vašich potřeb. Díky tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Pokud si objednám letenky do Ejlatu, mohu si také rezervovat ubytování na místě?

Na eSky.cz nabízíme vyhledávač ubytování, díky kterému se můžete starat o své ubytování v místě, kam cestujete, ještě před cestou. Ubytování je možné rezervovat nezávisle na letence nebo jako součást balíčku Let+ Hotel.

✔️ Které letecké společnosti nabízejí letenky do Ejlatu?

Na eSky.cz zajišťujeme, aby nabídka letů do Ejlatu zahrnovala nejen nízkonákladové letecké společnosti, ale i ty, které se specializují na vysoký standard.

Užitečné informace o letištích v Ejlatu

Oblíbené aerolinie na trase z do Ejlatu

Hledáte hotel? Prohlédněte si nejlepší hotely v Ejlatu

Najít ubytování v Ejlatu