Menu

Basilej - do Basileje

Ukazát filtry

Basilej

Levné letenky do Basileje mohou být vaše

Proč byste měli mít zájem o levné letenky do Basileje? Těch důvodů je celá řada. Švýcarsko, jehož součástí je i toto město, je především velmi zajímavou krajinou, kterou se vyplatí blíže poznat. Pozorný cestovatel brzo zjistí, že krajina helvetského kříže není jen o proslulé čokoládě a sýrech či drahých (i když kvalitních) nožích a hodinkách. Vypravte se letadlem třeba do Ženevy a projděte si Švýcarsko ze západu na východ. Můžete si také pořídit zpáteční letenky do Basileje a v tomto městě strávit několik dní.

Co je dobré vědět o Basileji

Basilej leží na řece Rýn a nachází se na krajním severozápadě Švýcarska, těsně u hranic s Německem (Weil am Rhein) a Francouzskem (obec Saint-Louis). Město je odedávna důležitým dopravním uzlem a významným obchodním centrem dané oblasti. Je to také místo plné kontrastů. Patří k nejhustěji osídleným oblastem v Evropě, téměř pětinu jeho rozlohy (cca 400 z 2 200 hektarů) ale tvoří lesy a zeleň.

Pokud budete řešit let do Basileje, měli byste něco vědět také o místním klimatu. Podnebí Basileje je velmi mírné. Nejtepleji bývá v červenci a srpnu, nejchladněji pak v prosinci a lednu. Zimní sníh nebo podzimní mlhy jsou spíš výjimkou. Také díky příjemnému počasí lze toto město navštívit prakticky kdykoliv.

Dalším důvodem, proč se o nabídky letenek do Basileje zajímat, jsou místní památky. Mezi největší turistické taháky patří římské ruiny Augusta Raurica, románská památka s názvem Galluspforte, Bazilejská radnice, městské brány nebo Fondation Beyeler, jedna z nejúžasnějších soukromích uměleckých sbírek, která je zpřístupněná veřejnosti.

Dopravu po městě zabezpečují autobusy a električky. Velmi rychle a pohodlně se lze přepravovat také na jízdním kole nebo koloběžce. Je třeba vzít v potaz, že nákupní ulice (Marktplatz, Freiestrasse, Heuwaage a další) jsou přístupné jen pěšky.

Pokud budete chtít letět do Basileje z České republiky, pravděpodobně využijete služeb letiště Václava Havla. Právě odsud jsou zajištěny přímé lety do Basileje. Váš let bude směřovat na mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, známé také jako EuroAirport Basilej-Mulhouse-Freiburg. Letiště se nachází necelé 4 kilometry severozápadně od Basileje a tvoří důležité dopravní spojení celého regionu, včetně francouzského města Mulhouse a německého Freiburgu. Do Basileje se z letiště dostanete po dálnici A3, můžete ale využít i řadu autobusových linek. Autobusy z letiště odjíždějí v několikaminutových intervalech a míří jak do centra Basileje, tak i k železniční stanici ve městě.

Jak na levné letenky do Basileje

 Snad není takového cestovatele, kterého by nelákali nejlevnější letenky. Ale jak se k nim dopracovat? Existuje několik ověřených tipů a triků, které byste při hledání výhodných letenek do Basileje měli využít.

V první řadě jde o čas. Pokud totiž budete hledat letenky last minute, je docela pravděpodobné, že levné zrovna nebudou. O pár volných míst v letadle může mít zájem klidně i několik desítek lidí, aerolinie tedy nemají žádný důvod nabízet letenky levně. Let do Basileje si proto plánujte s dostatečným časovým předstihem, klidně i 4 či 5 měsíců předem. Právě tak budete mít největší šanci získat nejlevnější letenky do Basileje.

Dalším faktorem, který byste měli zohlednit, je datum odletu a příletu. Basilej je třetím největším městem své země a denně sem směrují tisíce lidí za prací či zábavou. Jestli tedy budete váš let plánovat ve dnech vrcholící turistické sezony nebo tehdy, kdy se v Basileji koná významná kulturní akce, levné letenky vám pravděpodobně zůstanou zapovězeny. Příjemné klima ovšem dovoluje Basilej navštívit prakticky kdykoliv během celého roku. Pokud chcete získat letenky do Basileje za výhodnou cenu, naplánujte si svůj let na podzim nebo jaro. Během relativně chladnějších měsíců nemusí být poptávka po levných letenkách do Basileje tak velká.

Nejlevnější letenky s vyhledávačem letenek

Cena letenek ale závisí také na času odletu, respektive na oblíbenosti a vytíženosti konkrétní linky. Obecně totiž platí, že ne všechny dny a hodiny jsou, co se týká létání, stejně oblíbené. Méně vytížené bývají linky s odletem v úterý nebo ve středu a také ty, které odlétají brzy ráno nebo v pozdějších nočních hodinách. Pokud se dokážete přizpůsobit nabídce, máte velikou šanci získat akční letenky do Basileje za velmi příjemnou cenu.

Jestli chcete procento úspěchu zvětšit, určitě využijte služeb ověřeného vyhledávače levných letenek eSky. Ušetří vám nejen spoustu peněz, ale také času. Web eSky totiž shromažďuje nabídky více než 850 leteckých společností z celého světa. A nejen to – pokročilý software z nich dokáže vybrat ty nejlepší a nejlevnější letenky přesně podle potřeb zákazníka.

Chcete si zarezervovat letenky z Prahy do Basileje? Není nic snazšího! Použijte k tomuto účelu eSky. Stačí jen zadat místo s datem odletu a příletu a pár dalších vstupních údajů. Všechno ostatní pak obstará systém eSky. Během několika vteřin se před vámi objeví aktuální nabídka nejlevnějších letenek na internetu do vámi zvolené destinace. Všechny potřebné informace o letu najdete přehledně seřazeny na jednom místě. Na vás zbude už jen výběr konkrétního letu a rezervace letenky. V prvním kroku ještě dostanete možnost přikoupit si cestovní pojištění, zavazadla, přednostní nástup na palubu a další služby a výhody, které využijete před odletem nebo během letu.

eSky – nejlevnější letenky 24 hodin denně

Web eSky ale nemusíte využít jen při hledání levných letenek do Basileje z Prahy. Systém vám bude nápomocen také při plánování cest a tripů s několika přestupy. Pokročilý systém vyhledávání eSky totiž dokáže propojit nabídky letenek klasických, charterových i lokálních aerolinek tak, aby vaše cesta byla co nejpohodlnější, nejlevnější a nejrychlejší. Nemusíte řešit několik rezervací letenek na různých webech a plánovat časový harmonogram. Na webu eSky to máte na jednom místě během pár vteřin.

Chystáte se do Švýcarska na několik dní? Pak by se vám kromě letenky mohlo hodit také ubytování v Basileji. Na eSky najdete více než milion ubytovacích kapacit z celého světa. Můžete si z nich vybírat dle libosti a vašich možností. Nabídku ubytování za výhodné ceny lze dokonce napasovat vzhledem k vašemu příletu a odletu!

A pokračujeme dále. Všimli jste si sekce „Akční letenky“ na webu eSky? Neměla by vám ujít. Právě tam totiž najdete nabídky nejlevnějších letenek na internetu. Letenky do Španělska, Švýcarska, Itálie, Řecka, prostě kamkoliv za nepřekonatelné ceny. Díky eSky můžete lítat po celém světě za několik stovek.

Nabídky levných letenek na webu vám pomůže pohlídat také strážný pes v podobě mobilní aplikace eSky. Tu si lze nainstalovat bezplatně a díky preciznímu nastavení můžete být informováni hned, jak se na trhu objeví výhodná letenka do vaší vysněné destinace. Obdobnou službu, tedy dozor nad nabídkami výhodných letenek, vám zajistí také odběr newsletteru eSky.

Levné letenky do Basileje máte na dosah ruky. Rezervujte si je spolu s ubytováním v tomto krásném městě prostřednictvím eSky. Za ušetřené peníze si pak můžete dopřát mimořádnou večeři v některém z věhlasných basilejských podniků.

✔️ Existují na eSky.cz nějaké speciální nabídky letenek do Basileje?

Cestovní nabídky za nízké ceny se pravidelně objevují na eSky.cz. Sledujte nás a nechte se inspirovat!

✔️ Při rezervaci letenek do Basileje se mohu postarat o pojištění?

Na eSky.cz si při rezervaci letenek můžete také zakoupit různé druhy pojištění, podle Vašich potřeb. Díky tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Pokud si objednám letenky do Basileje, mohu si také rezervovat ubytování na místě?

Na eSky.cz nabízíme vyhledávač ubytování, díky kterému se můžete starat o své ubytování v místě, kam cestujete, ještě před cestou. Ubytování je možné rezervovat nezávisle na letence nebo jako součást balíčku Let+ Hotel.

✔️ Které letecké společnosti nabízejí letenky do Basileje?

Na eSky.cz zajišťujeme, aby nabídka letů do Basileje zahrnovala nejen nízkonákladové letecké společnosti, ale i ty, které se specializují na vysoký standard.

Užitečné informace o letištích v Basileji

Oblíbené aerolinie na trase z do Basileje

Máte chuť na několikadenní výlet za poznáním nového města? Nebo byste si chtěli odpočinout v prostředí krásné přírody? Zarezervujte si letenky do Basileje a spojte obojí! Na letiště ve třetím největším městě Švýcarska doletíte z Prahy za 1,5 hodiny.  Basilej je taková, jako si představujete Švýcarsko: upravená a elegantní, plná moderních budov skvěle zasazených do historické zástavby, kde tu a tam narazíte na krámek s vyhlášenou švýcarskou čokoládou, útulnou kavárnu nebo roztomilý stánek s květinami. To vše prolíná Rýn a jen kousek za městem se začínají vypínat hory, které jsou chloubou této krásné země. Vydejte se sem i vy - nejlépe s levnými letenkami do Basileje!

Hledáte hotel? Prohlédněte si nejlepší hotely v Basileji

Najít ubytování v Basileji