Menu

Varšava Ejlat - Vyhledat lety

Ejlat

  • Obecné informace

    Úřední jazyk: hebrejština, arabština
    Časové pásmo: UTC+3 (léto), UTC+2 (zima)
    Měna: Nový izraelský šekel (ILS)

  • Kámen Eilatu

    V horách Eilatu se těží neobvyklý, zeleně modrý malachit. Kromě jiného se používá k výrobě šperků, což je jeden z nejdůležitějších suvenýrů, který si můžete s sebou přivézt z dovolené v tomto městě.

  • Červený kaňon

    Úzké praskliny mezi červeně zabarvenými skalami, kterými kde-tu pronikají proužky světla – to vypadá jako ideální místo pro romantickou procházku! A taky dobrodružnou – většina trasy vede po žebřících z lana.

  • Příliš teplo?

    Během léta nejsou teploty nad 40 °C v Eilatu ničím výjimečným. Ještě že existuje zmrzlina! Tu nejlepší, domácí, najdete v Paulina Ice Creamy. Objednejte si a zaujměte místo s působivým výhledem na přístav.

Co zajímavého je k vidění ve městě Eilat?

Neuvěřitelná příroda, horké dny strávené v poklidu na pláži a skvělé jídlo – není divu, že Eilat je považováno za jedno z nejlepších míst pro dovolenou.

Dnes víme, že oblast Eilatu byla obydlená ještě před 8. stoletím před naším letopočtem, první zmínka o městě nicméně pochází z Bible. Dříve přístavní město, dnes velmi populární přímořské letovisko, kde se mísí kulturní vplyvy Evropy, Afriky a Asie – to je moderní podoba starobylého Eilatu.

Místní pláže se dělí na dvě části. Ta severní se nachází blízko hotelových komplexů a nabízí vynikající podmínky pro potápění a vodní sporty. Bezpečnost je tady samozřejmostí, na vše totiž dohlíží bdělé oko pobřežní stráže. Na plážích v jižní části zase najdete zejména společnost mladých lidí, které láká zábava v přímořských barech a nočních klubech.

Jedním ze světově nejproslulejších míst této časti Izraele ale je Delfíní útes, lokalita, díky které ihned rozlišíte pláže Eilatu od ostatních pláží. Krom turistů našli v této oblasti zalíbení také delfíni a lvouni, kteří se navzdory svobodě a volnému přístupu k širému moři zdržují zejména v Akabském zálivu. Nejsou vůbec plaší, právě naopak – rádi společně s turisty plavou a dovádějí v moři. Jestli byste i po tomhle raritním zážitku byli pořád hladoví po dalších atrakcích, navštivte poblíž se nacházející podvodní observatoř. Sestoupíte do hloubky celých šesti metrů pod vodní hladinu a stanete se svědky kouzelného divadla ve vodním parku, které může zrežírovat jedině sama příroda.

Eilat si zamilují také vyznavači džezových tónů. V srpnu se zde koná Red Sea Jazz Festival, během kterého na jevišti přímo na pláži vystoupí a „zadžemují“ moderní jazzoví umělci. Z kultury to ale zdaleka není všechno – v lednu bývá na programu festival klasické hudby a v květnu zase mezinárodní filmový festival.

A protože nejenom sportem, zážitky a kulturou živ jest člověk, měli byste rozhodně vyzkoušet zdejší kuchyň. Když budete na pláži a dostanete hlad, zajděte do restaurace Mosh Beach. Atmosféra je zde přímo úchvatná – stoly zabořené do písku, příjemný chládek dřevěných střech a fantastické výhledy na moře. A jídlo? Jednoduché, ale vhodně sestavené dohromady tak, jak je to v opravdu dobrých restauracích zvykem; talíř s ovocem, míchaná vejce, grilovaná zelenina nebo zmrzlina v ananasu. V dopoledních hodinách si zde dokonce můžete zajít na kurz jógy.

Navečeřet se zase můžete v Achla Eiliat, kde servírují kosher, grilované pokrmy. Restauraci mají v oblibě nejen turisté, ale i místní, co se rozhodně dá považovat za dobré znamení. Pro perfektní falafely a shawarmy si zajděte do podniku Falafel Halev Harahav v ulici Hatmarim – i tato restaurace je vyhledávaná a má téměř vždy plno. Jestli budete hledat nejlepší a nejčerstvější ryby a mořské plody, zamiřte na nefalšovaný, typický rybářský trh. Pouhý čas strávený tady je sám o sobě zážitkem.

✔️ Existují na eSky.cz nějaké speciální nabídky letenek z Varšavy do Ejlatu?

Cestovní nabídky za nízké ceny se pravidelně objevují na eSky.cz. Sledujte nás a nechte se inspirovat!

✔️ Při rezervaci letenek z Varšavy do Ejlatu se mohu postarat o pojištění?

Na eSky.cz si při rezervaci letenek můžete také zakoupit různé druhy pojištění, podle Vašich potřeb. Díky tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Pokud si objednám letenky z Varšavy do Ejlatu, mohu si také rezervovat ubytování na místě?

Na eSky.cz nabízíme vyhledávač ubytování, díky kterému se můžete starat o své ubytování v místě, kam cestujete, ještě před cestou. Ubytování je možné rezervovat nezávisle na letence nebo jako součást balíčku Let+ Hotel.

✔️ Které letecké společnosti nabízejí letenky z Varšavy do Ejlatu?

Na eSky.cz zajišťujeme, aby nabídka letů z Varšavy do Ejlatu zahrnovala nejen nízkonákladové letecké společnosti, ale i ty, které se specializují na vysoký standard.

Užitečné informace o letištích

Varšava Ejlat

Oblíbené aerolinky na trase Varšava - Ejlat

Hledáte hotel? Prohlédněte si nejlepší hotely v Ejlatu

Najít ubytování v Ejlatu