Přihlaste se a spravujte své rezervace.
Úřední jazyk: španělština
Časové pásmo: UTC -4
Měna: Boliviano (BOB)
Nedaleko od Sucre, v horách v okolí vesnice Alegria, lze najít sedm vodopádů a mnoho výjimečných přírodních ploch, proto si s sebou nezapomeňte vzít plavky a ručník.
Asi 40 kilometrů od Sucre se nachází kráter sopky Maragua. Pokud máte k dispozici dva dny, vydejte se zde na túru, objevíte nezapomenutelné výhledy.
Když budete v Sucre, porozhlédněte se po obchodech s tradičními látkami a také svetry nebo rukavicemi z alpak. Město je také proslulé výtečnou čokoládou např. Para Ti nebo Taboada.
Sucre je podle ústavy hlavním městem Bolívie. Je to také nejhezčí a nejbezpečnější město v této zemi. Za svou krásu vděčí nejen úhledné bílé koloniální zástavbě ale také pohostinnosti místních obyvatel a pořádkumilovnosti, která je v Bolívii spíše výjimečná.
Sucre se nachází v podhůří středních Kordiller ve výšce 2700 m n. m. Než zde v 16. století vznikla španělská kolonie Chuquisaca, která byla později přejmenována na Ciudad de la Plata Nuevo Toledo, toto území obývali indiáni Charcas. V roce 1839 – na památku prvního bolivijského prezidenta, Antonia Jose de Sucre, získalo město současný název. Vzhledem ke své bohaté historii a krásným památkám, bylo Sucre zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO.
Srdce metropole tvoří Plaza 25 de Mayo, tedy hlavní náměstí historického centra. Nachází se na něm mj. katedrála, Catedral Metropolitana de Sucre, Casa de la Libertad, kde byla sepsána ústava státu, krásný park s kašnou a pomníkem Antonia Jose de Sucre a také budovy úřadů, univerzity z 16. století a mnoho restaurací. V okolí si můžete prohlédnout také nesmírně zajímavý klášterní komplex Iglesia de San Felipe Neri. Rozhodně vyjděte na jeho střechu, která plní také roli vyhlídkové terasy – odtud se rozprostírá krásný pohled na panoráma historického centra Sucre.
Až dostanete hlad, vyberete si restauraci, kde podávají typickou bolivijskou kuchyni. Proč? Protože propojuje španělské, incké, arabské a dokonce i africké vlivy. I když je založena především na levných a snadno dostupných surovinách jako: brambory (la papa), kukuřice (la maiz), rýže, ryby a méně často hovězí, je nejen sytá, ale také chutná. Zajímavé je, že v Bolívii se pěstuje až 200 druhů brambor. Co stojí za ochutnání? Rozhodně pastel, tedy zákusek posypaný cukrem, který se smaží v hlubokém oleji. Většinou se podává s nápojem z červené kukuřice, tzv. api. Tento region je ale proslulý také jídly z masa z lam, ovcí nebo bolívijského pštrosa suri. Kde si zajít na jídlo? Doporučujeme Las 7 Lunares, La Posada Restaurante a Cosmo Cafe.